Lärarledd tennis hela sommaren

Årbys och Skiftinges 6-9-åringar får under 2011 och 2012 en fantastisk möjlighet att lära sig spela tennis. Dessutom nästan helt gratis.
Det är tennisklubben TK Hobby som har bestämt sig för att med början till våren 2011 dammsuga Årby och Skiftinge på nybörjare och tennistalanger.
Både tjejer och killar.
We Love Tennis! kallas satsningen som stöds av främst Riksidrottsförbundet och ska få fler att idrotta.


– Det viktiga för oss är att de som efter att ha provat på anmäler sig till sommartennisskolan verkligen vill lära sig spela tennis, däremot spelar det ingen roll hur bra man är, säger Petri Pannula, som ansvarar för klubbens växande tennisskola.
– Vi riktar oss främst till 6-9-åringar men även den som är 10 år eller äldre får i mån av plats delta.
Under våren 2011 och 2012 blir det prova på-spel i skolorna för årskurs 1-3 på lektionstid och raster. Därefter får hundratalet 6-9-åringar möjlighet att spela tennis hela sommaren i TK Hobbys tennisanläggning på Vagnmakarevägen som finns på behagligt cykelavstånd från Ica Maxi i Skiftinge.

Tjejgrupper med kvinnliga tränare
Det planeras både mixade nybörjargrupper, med manliga eller kvinnliga tränare, och särskilda tjejgrupper som leds av kvinnliga tränare. Oavsett grupp får man lära sig grundslag som forehand, backhand och volley, vad som menas med fair play och hur man gör i ordning en tennisbana efter spel.
Klubbens tränare, varav en kan arabiska, kommer att cykla tillsammans med dem som inte kan ta sig till tennishallen på egen hand från bestämda hämtnings- och lämningsplatser i Årby och Skiftinge. De barn som inte har cykelhjälm får det av tennisklubben!
Prova på-spelet i skolorna är helt gratis. Sommartennisskolan kostar endast 100 kronor och då får man förutom medlemskap också en t-shirt och en vattenflaska. Klubben lånar ut racketar och bollar. Det enda man själv behöver ta med är bra skor, som inte svärtar vid inomhusspel, och idrottskläder.
Vid regn flyttas träningen inomhus.
– Vår förhoppning är att flera föräldrar ska vilja hjälpa till som hjälptränare och med allt runtomkring, bland annat med en grillaktivitet, säger Petri Pannula.
Efter prova på-spelet får intresserade anmäla sig till sommartennisskolan. Förhoppningen är att många deltagare i sommartennisskolan fortsätter i TK Hobbys vanliga tennisskola till hösten, men det är inget krav.
Satsningen pågår 2011 och 2012 och stöds förutom av Riksidrottsförbundet även av Folktandvården Sörmland, Energi och miljö, SEB och Eskilstuna kommun.

Sponsorer
  |   Logga in