Tävlingsjuniorer

Allmän information om tävlingsverksamheten

Genom åren har TK Hobby fostrat flertalet svenska mästare och har haft flera spelare som representerat våra landslag. Klubbens bästa spelare genom tiderna är Kent Carlsson som låg 6:a i världen 1988.

I nuläget har vi ungefär 30 tävlingsjuniorer som tävlar regelbundet. Vi har spelare på alla nivåer, från de som spelar junior-SM i tennis till de som deltar i våra egna interna tävlingar. Det första steget för våra tävlingsjuniorer blir att spela våra interna tävlingar som främst anordnas under loven.

För de yngsta spelarna finns det den så kallade If SO Tour Tennis, där flera klubbar runt om i Svensk Tennis Öst kommer arrangera Mini, Midi och Maxi tävlingar för alla spelnivåer. Vi bjuder även regelbundet in yngre spelare från tennisskolan som vi tycker visat framfötterna på ett eller annat sett till extra matchkvällar i tennishallen.

Varje år så försöker vi genomföra flera aktiviteter för våra tävlingsjuniorer, så som gemensamma läger och extra träningar. Vi arrangerar även flera nationella tävlingar och har bevakning på flertalet tävlingar varje år. Vi har ett regelbundet samarbete med andra klubbar när det gäller de yngre tävlingsspelarna och olika arrangemang.

När man spelar på ATP/WTA touren så brukar man tala om de fyra stora tävlingarna, Grand Slam. Sveriges motsvarighet på juniorsidan till dessa är JSM inomhus, JSM utomhus, Båstadtennis och SALK Open. Om man lyckas ta sig till semifinal eller hela vägen till final så kan man få en prestationsersättning för att täcka extra kostnader. Vi har även infört ett terminsavgift-system som bygger på en fast terminsavgift oberoende av antal timmar. Antal timmar tilldelas utifrån uttagning/bedömning av tränarna. Som tävlingsjunior kostar det mycket pengar att åka runt och spela tävlingar så vi försöker minimera terminsavgifterna för att underlätta till fler resor och tävlingar.

Varje månad bör tävlingsjuniorerna fylla i en månadsrapport. Den är till för att spelarna ska få en bättre bild av den egna verksamheten samt att vi tränare vill se vad som görs utanför den schemalagda träningen. I månadsrapporten ingår även egen spontanidrott samt matchredovisning.

Vi försöker ha regelbundna fystester för våra tävlingsjuniorer. De sex fystesterna består av: 5 jämfota hopp, armhävningar, brutalbänken, 3 km och 150 meter sprint och chins. Utöver detta så har vi flera olika rörelsetester för att se ifall de sköter stretchingen. Våra tester och riktlinjer är utformade efter Svensk Tennisförbundets kriterier.

Har Ni funderingar på att börja tävla eller några andra frågor när det gäller tävlingsjuniorer så kontakta Er tränare för mer information. Detta görs bäst via e-mail: magnus@tkhobby.nu eller ring 016-135567.

 

Tävling

Sponsorer

 

 


 

  Se alla sponsorer »
  |   Logga in